خودباوری در خلاقیت | Creative Confidence
1397/12/5
نوع: معرفی کتاب
نویسنده: مینا رزقیان

زمان شما محدود است، پس با زندگی کردن زندگی کسی دیگر، آن را هدر ندهید. در تله عقاید تعصبی نیفتید که همانا زندگی با نتایج تفکر افراد دیگر است. اجازه ندهید هیاهوی نظرات دیگران، نداری درونی شما را خاموش کند. و از همه مهم‌تر، شهامت پیروی کردن از احساس و شهودتان را داشته باشید. 

استیو جابز

با شنیدن کلمه «خلاقیت» به چه فکر می‌کنید؟

اگر شما هم مانند اکثر مردم باشید، ذهن‌تان بی‌درنگ به سمت فعالیت‌های هنری مانند مجسمه‌سازی، طراحی یا موسیقی متمایل می‌شود. ممکن است «خلاقانه» را معادل «هنرمندانه» بدانید. ممکن است بر این باور باشید که معماران و طراحان حقوق می‌گیرند تا متفکرانی خلاق باشند، اما از مدیر عاملان، حقوق‌دانان و پزشکان چنین انتظاری نیست. یا ممکن است فکر کنید خلاق بودن خصلتی ذاتی همانند داشتن چشم‌های قهوه‌ای است: یا با ژن‌های خلاقانه متولد می‌شوید یا اینکه هرگز خلاق نخواهید شد.

حقیقت این است که همه ما ظرفیت بالایی در خلاقیت داریم که باید شکوفا شود. پایه اصلی خودباوری در خلاقیت، اعتقاد به توانمندی‌هایمان برای ایجاد تغییر در جهان پیرامون است، به معنی اینکه بپذیرید قادرید هرآنچه عزم کنید انجام دهید. باور داریم این خودباوری، یعنی ایمان به ظرفیت خلاق خودتان، قلب نوآوری است.

خودباوری در خلاقیت شبیه عضله است که با تلاش و تجربه، قوی‌تر و نیرومندتر می‌شود. چه خود را از گونه انسان‌های خلاق بدانید یا ندانید، خواندن این کتاب به شما امکان می‌دهد از ظرفیت خلاقانه‌ای که در همه ما وجود دارد، بیشتر استفاده کنید

خلاقیت بسیار گسترده‌تر و فراگیرتر از چیزی است که مردم با نام فعالیت‌های «هنرمندانه» می‌شناسند. خلاقیت عبارت از کاربرد ابتکار و تخیل برای ایجاد چیزی جدید در دنیا است. خلاقیت، آن‌جایی که شما فرصت ایجاد ایده‌ها، راه‌حل‌ها و رویکردهای جدید را دارید، وارد بازی می‌شود و باور داریم همه افراد به این منبع دسترسی دارند.

احتمالا این جمله الهام بخش استیو جابز در دانشگاه استفورد را شنیده‌اید. به راستی چگونه می‌توانیم زندگی منحصربه فرد خودمان را زندگی کنیم و اثری متفاوت «از جنس خودمان» بر دنیا بگذاریم؟

چند درصد از انسان‌ها خودشان را «همانگونه که به واقع هستند» باور کرده‌اند و کارهای معنادار و دلخواهشان را انجام می‌دهند؟ اندکی به این فکر کنید که چرا پاسخ به این سوال چندان دلگرم کننده نیست...

پژوهش‌های بسیار پیرامون مقوله خلاقیت نشان می‌دهد ریشه‌های این پدیده شوم به سال‌های ابتدایی زندگی‌مان باز می‌گردد و این قوای پایه و ذاتی ما (خلاقیت) به واسطه آموزش های رایج و فشارهای اجتماع، به مرور تحلیل می‌رود و عضله‌‌ای که می‌تواند در انجام کارهای حقیقتا تاثیرگذار به کار گرفته شود، رفته رفته فلج می‌شود و از کار می‌افتد.

این وضعیت، واقعا دردناک و تاسف‌آور است؛ اما آیا در انتهای این تونل تاریک، نوری وجود دارد؟ خوشبختانه پاسخ این سوال، مثبت است؛ اما طبیعی است نقصانی که در طول سال‌ها در ما ایجاد شده، یک شبه و به راحتی قابل بازگشت نباشد. نمی‌توان انتظار داشت پرنده‌ای که سال‌ها بال و پرش بسته بوده و یا فضای کافی برای پرواز نداشته است، به یکباره اوج بگیرد. 

برادران کلی که شرکتی بین المللی با محوریت خلاقیت و نوآوری را اداره می‌کنند، فعالیت حرفه‌ای چندین ساله خود را، برای کمک به انسان‌ها در کسب خودباوری در خلاقیت و نهایتا خودکارآمدی در زندگی، الهام بخش یافته و هوشمندانه تلاش کرده‌اند تنها به بیان اهمیت و جذابیت این مفاهیم بسنده نکنند؛ بلکه کوشیده‌اند از طریق مثال‌های غنی و ابزارهای کاربردی، در برداشتن گام‌های بعدی که پاشنه آشیل تحول‌های فردی هستند نیز اثرگذار باشند.

کتاب علاوه بر دارا بودن ماهیتی گام به گام و رویکردی عمل‌گرایانه جهت کسب خودباوری در خلاقیت برای زندگی فردی، در موفقیت مدیران و سازمان‌ها نیز می‌تواند نقش بسیار موثری ایفا کند. نویسندگان کتاب، تجربه طولانی در کمک به شرکت‌هایی را دارند که از طریق طراحی و نوآوری، برای مشتریان‌شان خلق ارزش می‌کنند و در همین مسیر، روش نوآوری «تفکر طراحی» را نیز گسترش داده‌اند که ویژگی بارز آن، انسان محور بودن است. معرفی این روش به جامعه کسب و کار ایران نیز، یکی از اهداف اصلی ترجمه این کتاب بوده است.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.